Hamide Siyaset Konuşuyor


 Kendime siyaset yasağı koydum yakın zaman evvel. Kalıplara dert anlatmak boşa kürek.. işte. Yazılan şiirlere tahammül etmeyi öğrenmeli ya da hiç okumamalıyım diyorum. Okumaktan geçemiyorum maalesef. Yazanıyla empati kurmaya ne dersin Hamide diye diye bir yerde patlıyorum işte.

 Ben diyorum ki devlet denen mekanizmayı sevemedim bir türlü. Adam diyor Türküz devletimizi Allah bilmem nelerden korusun. Hangi dünyada yaşıyor kendi bakış açımda anlam veremesem de sakin olmalı bir daha da böyle yorumlar yapmamalıyım. Ve yine verilen cevaba şükrettiğim birisi. Bir başkasına yapsaydım bu yorumu Allahhh bir esinlenme milli duygularını durduramayıp kadın bir taşlama yazardı bana en imgelisinden hakaretlerle. Sen vatan hainisin de derdi. Vatan denen ne olduğunu bile bilemeğimiz şeyin insanlığın önüne geçmesine gözün kapalı teslimiyetin.

 Neyse girmeyeceğim çok fazla.

 Babam yasakladı benden evvel bana siyaseti. Ne yapayım güzelim Çamlıca'ma cami yapacaklarmış. Hem de tam tepesin tepesine. Sanki cami yapılmasın dedik. Hemen aşağısında Kısıklı'da mevcut zaten. Meseleye hemen sığmıyor kimse ile giriyorlar. Mescit çok küçükmüş... Yahu Allah'ınız var. Din noktası çok hassas. Önce benim harç paramı kaldırsalar ve benim gibi daha nice öğrencinin. Annemin size evden ettiği duayı korkmayın Allah duyar.Sonra oku diye gönderdiler. Benim dersim bu diyorum dinlemiyor. Aklı eyvah benim kızım değişti. Değişimi nasıl algılıyorsa artık. Adamı zorla komünist yapar bunlar. Soğuk bakmıyorum biline.

 Sonra ne vardı fikrimde...

 Hıh bilgisini intikam almak için kullanan bir aptalla uğraştım. Öyle sinirlendim ki sözde küfür etmeyen ben ne güzel aptal dedim ki kendime şaştım. Böyle vurgulu vurgulu. Aptal güzel bir kelime. Bilgisayarım sorun çıkarmayı seviyor. Kendi kendine güncelleme yapmış ve ses ayarları yok olmuş. Bu sıkışıklıkta format attırmak durumunda kaldım. Sonra tüpüm bitti evde. Kira da gecikti. Bir yandan harç parası yaklaşıyor ve ikinci öğretim yazdığım için içten içe bir kin duygusuyla da baş etmek durumundayım. Sanki ben istiyorum. Madem vermek istemiyon al o zaman okuldan sen üç kuruş parayı ödemekten kurtul ben sınav stresinden dediğim zaman kıyamet kopuyor işte. Demiyorum hepsi bana mide mide ve mide olarak geri dönüyor. Yüzümün halini saymıyorum. Dün fotoğraflara baktım, yüzüm belirsiz bir sona doğru şekil alıyor. Yaşlılığım çok çirkin olacak.

 Hadi biraz daha siyaset yapayım. Haberleri izlemiyorum. Adamın tekinin cinneti sonucu tüm ailesini katletmesi... Ben o adama kızanlardan olamadım hiç. Sonra bakınıyorum internette, birileri ölmüş. Kökeni dolayısıyla zaten mimli. Yaptığı bir kaç eylem sonucu ölmeyi hak etmiş(!) Ne yapmış etmiş hiç bir fikrim yok. Dedim ya haber izlemiyorum. Haklı görenler var görmeyenler. İyi bari en azından ifade edebiliyorlar fikirlerini ölü üzerine de olsa denilen günlerdeyiz.

 Eğlenceli geldi bu iş bana. Doğru yok nasılsa. Kalıpların hepsine kıvılcımı bırak kaç. Köşe yazarları gibi. :)

 Biraz havayı değiştirip sigara böreği kızarttım. Buzluğa epey atmıştım. Hayrına biraz alt komşum Cihat öğretmene de götürüverdim. Tek yaşıyor yazıktır diyerekten.

 Son olarak
Odamda, Hamide'nin ülkesindeyim. Tuvalet kağıdı rulolarını sulu boya ile boyayım bir kalemlik oluşturuyorum. Bu kadar.

Yorumlar

  1. Ölümlerden zevk alan zihniyeti asla anlamayacağım. Hâlâ ölüme 'kafa kağıdı'yla yaklaşan zihniyetten bahsediyorum.

    Ölecekse bu zihniyet ölsün, yok olsun. Kan ancak bu şekilde kuruyacak zira..

    Çok doluyum, kıvılcımından öyle bi parlarım ki kimse kalmaz hamide buralarda :D

    YanıtlaSil
  2. Hep destek tam destek.

    Duygu sömürüsü yapan bloggerlar da ölsün. :)
    Bir de patronlar
    Bir de yöneten sınıf...
    Oo çok var. :)

    YanıtlaSil
  3. Kimse ölmesin yav, ben bir kişiden, bir candan değil, bir zihniyetten söz ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. Böylesi sürünüyorlarmış gibi geliyor kısa bir anlığına da ondan diyorum.
    Yoksa elbetteki kimse ölmesin. :)

    YanıtlaSil
  5. 'İnsan yazdıkça daha da sakinleşiyor' diyor bir şair. Bu yazı sakinleşmek için yazılmışa benzer ve umarım amacına ulaşmıştır.

    Bu sakinleşme eylemine limon sıkmak veya sıkmamak bütün mesele. Ne diyordu beğenemediğimiz eskiler 'fazla şefkat maraz doğrur'. En iyisi bi limon kolonyası ikram etmek.

    Siyaset, devlet, vatan ve din. Kadim kavramlar, her kişi görüşünce tanımlar. Ne diyordu bi mütefekkir manen 'kavramlar tanımlanmamışsa, üzerine uzlaşılmamışsa' o yazı güdük kalmaya mahkum. Velhasıl bu yazının birincil sakinleşme işlemi dışında ikincil nedenleri varsa eksiklik var. Her yazının amacının dışında gayri ihtiyari 'etkileri' olduğu da unutulmamalı.

    Yazıyı fazla mı ciddiye alıyorum? Yazı fazlasıyla ciddi konuları hükme bağlıyor.. Ne demişti modern bilimin kurucularından biri 'etki tepkiyi doğurur'.

    Neyse; bu kadarla yetineyim. Varsın yorumum güdük kalsın, umarım amacı dışında, olumsuz etkileri yoktur.. Ben 'sevdiğim' kolonyayı ikram etmekle yetineyim =).

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir yorum olmuş bu böyle. Limon sıkma fikrine bayıldım. :)
    Şimdi...
    Yazmanın sihrine ben de inanıyorum.

    "Gayri ihtiyari etkiler" bu düşünce bana paylaşımlı yazmayı bıraktıracak güçte. Üzerine düşünmeli miyim yazıp yazmamak konusunda?

    Siyaset, devlet, vatan, din konularını hükme bağlarken çok da uzağa düşeceğimizi zannetmiyorum konu daha da açıldığında. Ki kesinlikle tavsiye etmem açılmasını. :) Ola ki ayrı düştük. Eksikliğimdendir elbet. Beşer aklı en nihayetinde.

    Bakış açısı desem ve bunun ip ucunu yazıda da verdiğimi söylesem. Yani diyorum ki bu bir eleştirel taklit olsa. Söylediklerim bambaşka boyutlarda.

    Eksik noktasını hala oturtamadım ben bir yere. :(

    "Fazla şefkat maraz doğrur" Çok güzel fakat "beğenemedğimiz eskiler" kısmına takıldım ben. Neden beğenmiyormuşuz?
    Böyle bir izlenim yarattıysa yazı amacına ulaşmamış demektir.

    Yazı her daim güdük.
    Yorumuna minnetle. :)


    YanıtlaSil
  7. Beğenmediğimiz kendimin de içinde bulunduğu nesle genel bi özeleştiriydi, belki genelleme yapmayıp beğenmediğim deyip özel özeleştiri yapsam daha yerinde olacaktı.

    Hükümler denk olabilir, ama hükme varan yol da önemli. Gece yarısı yazıyı okudum ve yorum eklemeden edemedim.

    Ben de yorum bu sefer de güdük diyeyim.
    Selam ile muhabbet =).

    YanıtlaSil
  8. Yorumunu çok beğendim ben.
    Sağ olasın.
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pamuk Şekeri

"Hay Aksi" Eseri Üzerine

Ferah Uyusun Ruhun...