Aksiye çalan agresif evlat

 Biraz agresif bir evlat olduğumu ilk ve son kez söylüyorum. Aksi de olabilirim. Objektif olma çabalarıma katkı olsun diyerekten.
 "Şu okulu bir bitir de...." ile başlayan cümlelere karşı alerji geliştirdim. Alerji geliştirilir mi? Ben geliştirdim bakın. Bu cümlenin sonu ister maneviyatla bitsin, ister maddiyatla. Beni kızdıracak belli.
 Hayır bir kere bu cümlenin sonunun olumlu bitme olasılığı bile yok. ( Çabalıyorum!)
 Hayırsız bir evladım ayrıca. Bunu diyebilmem için hayırlı evladın tanımı yapmalıyım önce. 
Hayırlı evlat tanımı: Hani şu daima başarılı olanlar var ya işte onlar. 
Çok kötü şartlarda olup da okuyan insanları takdir edebilmeyi istedim ben de hep.
 Kendiliğinden ders çalışan çocukların içine büyü kaçtığını düşündüm uzun süre. Matematikten çok iyi alanların benden zeki olduklarını benim kabullenmemde inanın bir sorun yok. Mesele ebeveynlere kabul ettirebilmek. Trigonometri, türev, integral, polinom karışımı bir soru düşünün. Kendimi bilim adamı ilan ediyorum. Yüksek müsaadelerinizle. 
 Hep sizden daha kötü durumda olanlar var ve daha çok başarılı klasiğini yapmak istemiyorum ama lanet gitsin ben de bu cümleden milyon kez duydum. 
 Birde cevabı bilinen soruların sorulması beni çileden çıkarıyor. Sen de ebeveyn olunca anlarsın klasiğini duymak istemiyorum. Ne yapsam klasiklere karşı mı çıksam. ;)


 Not: Her yazımı ilgiyle okuyan anneme çokça selamlarımı iletiyorum. Merak etme anne. Yurdumda öğlen yemeği çıkmadığından öğlenleri birşey yemiyorum. Ve aç kalıyorum bu yüzden kafam çalışmıyor dolayısıyla seksenlik kağıttan yirmi almayı başarabiliyorum. Aldım mı, verildi mi? Tartışılır.
 Notun notu: Her arayışında ki bu öğlen saatlerine tekabül ediyor, acıkmamış oluyorum dert etme.
 Notun özeti: Her şey yolunda. :)

Yorumlar

  1. Hahaa :)))

    Ayşe teyzeye selâm edeyim buradan o zaman.. :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Hay Aksi" Eseri Üzerine

Mesai Arası 3

Pamuk Şekeri