Herkes-miş!

 Bir kaç aydır "yazmaya" çalışıyorum. Yazdığım her dönemde de sadece 'çalışıyor' olacağım. Yakaladığım ilk fırsatta da kendimi anlatmak gibi bir gayem olmadığını söylüyorum. Bunu daha çok dize gelmeyen dizelerimle anlatmaya çalışıyorum. Ne kadar doğru tartışılır.Lafı dolandırmadan söyleyipte çekip gitmek istediğim yazılarım da oluyor, anlatmakta eksiklik duyduğum yazılarım da.
 Kimse benden kibarlık beklemesin diye isyan ettiğim çok oldu reel yaşamımda. Özel gün kavramım yoktur. Bir tebrik iletmeyi, aramayı vs. gereksiz buluyorum. Bu duygunun neyden kaynaklandığı konusunu sevgili psikiyatrlara bırakıyorum fakat dizi takip eden bir çok insanın aklına gelen ilk teşhis doğrudur. İçten edilmeyen bir tebriğin anlamsız olduğu kanaatindeyim. Bazen kabıma sığamaz durumlarım da olur bu hususta. Daha sonra formaliteden de olsa edilen bir tebriğin ne kadar çok mutlu ettiğini görmek utandırıyor beni bu fikrimden. Sonra müthiş bencil biriyim yani herkes kadar. Ukalalık vazgeçilmez bir kaçış yoludur benim lisanımda. Herkes kadar sevmeli, herkes kadar küsmeli, herkes kadar gülmeli değil mi?
 Sonra.. Sonra tanımlara kavramlara sıkışmalı ve taşmamaya özen göstermeli. İdeal olanı belirleyen kuralların belirleyicisi ile aranı hep iyi tutmalı. Yalakalık iyi niyet diye adlandırılmalı.

Yorumlar

  1. Çalışacaktın ama yazmışsın:

    "..tanımlara kavramlara sıkışmalı ve taşmamaya özen göstermeli. İdeal olanı belirleyen kuralların belirleyicisi ile aranı hep iyi tutmalı. Yalakalık iyi niyet diye adlandırılmalı"

    İdeal olan kurallar, Kuralların Belirleyicisi. Bu iki tamlamayı ifşâ eden, ayakları yere basan cümlelere ihtiyaç duyuyorum ben çok.

    YanıtlaSil
  2. Eleştiri gördüm ve çok mutlu oldum inanın.

    Kapalı bir anlatımım var sanırım ve bu durumdan yakınan bir çok kişi var.
    Dediğim gibi yazmaya çalışıyorum. Ve bu eleştirilerle gelişecek bir durum.

    Teşekkür ederim. Selamlar.:)

    YanıtlaSil
  3. Bazı yazılar(konular mı demeliyim?) bilhassa kapalı olsun diye yazılıyor, yazılmalıdır da herhalde. Bazıları ise 'delice' sarahat istiyor, "çizgi çek buraya!" diyor. Hatta koyu kalın yazan bir kalemle yap bunu! diyenler bile çıkabiliyor yer yer. Bunun tespitini yapmak kalemi tutan ele kalıyor.
    Kapalı olduğunu söyleyenlerin aksine ben (okuduklarım için söylüyorum) anlaşılır buldum yazılarınızı.
    Okurken keyif aldım.
    Bu sebeple "yorum"a gitti elim. Ben teşekkür ederim çok :)
    Şiiriniz için de beğenimi tekrar ifade etmekde bir sakınca olmadığını düşünüyorum.
    Zihninizin daha da berraklaşmasını ve gittikçe daha da güzelleşen bir üslûbunuzun olmasını dilerim. (Bunu hepimiz için diliyorum tabii, buna ihtiyacımız su götürmez bir gerçek)
    Ve aleyküm selam :)

    YanıtlaSil
  4. Şiir başka bir dünya tabi. Yazarken daha zorlanıyorum ama keyif boyutu çok ayrı oluyor.

    Üslûb konusu ise bu da zamanla gelişecek bir durum. Ne çok zamana ihtiyacımız var.:)
    Okumanın da hakkını vermeli tabi.
    Teşekkürler.:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Hay Aksi" Eseri Üzerine

Mesai Arası 3

Pamuk Şekeri