Sözde Sosyal Ben

 2008’in Şahika’sını okuduğumda biraz asosyal sanki diye düşünmüştüm geçen gün. Benim dünyamdan çok farklı bir dünyası vardı ama çok iyi anlaşıyorduk.Vardı bu işte bir iş.Öğrenmeyi seven biriydi o da benim gibi aramızdaki fark ise o kitaplar vasıtasıyla yapıyordu bunu ben insanlar.
 Dediğim gibi bu 2008’in Şahika’sıydı. Bu günü yanıldığımın ve çok zor becerdiğim kabullenişimin günü olarak ilan ediyorum.
Ben okuyucuya şunu tavsiye ediyorum. İlk paragrafı çarpmaya göre tersini alıp okumalılar:).(2 yıl öss’ye hazırlandım da matematik dehamı göstermek istedim.:)
 Bugün “sevgili” Uşak’ımızın Çarşamba Pazarı vardı. Şahika’yla beraber gittik. Ne alalım derken ilk meyvelerden başladık. Bir ara baktım bizim kız pazarcı amcayla sohbete dalmış. Malum seçim dönemindeyiz ya sordu millet vekili adayları pazara geliyor mu diye. Pazarcı amcada evet sabah geldiler diye yanıt verdi. Öğrenciyiz de biz kamu okuyoruz bu yüzden sordum diye de bir açıklama düştü.Sağolsun amca  da bizim kızın tatlı sohbetinden olsa gerek kirazdan biraz fazla koyuverdi birde parasından az aldı. Öğrencisever, öğrenci halinden anlar esnafı Uşak’ın nadir sevdiğim yönlerinden biri.
 Ben bu günü birde şaşkınlığımın günü ilan ediyorum müsaadenizle. Ne kadar ucuzdu burası! Bir poşet çileğe sadece 2 lira verdik. İstanbul’da bu durum pek rastlanılası değil. Hepsinden tada tada alıyorduk birde. Karnımızı doyurduk diyebilirim. Biraz da sebze aldık. Yeşilçam filmlerinde gibi hissettim bir ara kendimi. Genç denebilecek yaşta olan pazarcılardan bir tanesi Şahika’ya maniler söylemeye başladı. Yok sürmeler yok kara kaşlar bizim kız bunlarıda aklında tutmuş.:) Sonradan söyleyip söyleyip gülüştük baya. Benim sosyal hafızam hala hatırlayamadı manileri.
 Bir şeyi daha görmüş oldum. Ben hazır bilgiye konuyordum. Yorumun yorumunu dinlemek beni daha da cezbediyordu. Öğrenme merakı değildi bu aslında. Dedikodu dinleme hobisi. Dedikodunun türü olur mu? Ben açıklıyorum olur. Hem de bal gibi olur. Soruyorum Şahika’ya Hegel hakkında düşünüyosun diye? Benim sorumun bozukluğuna rağmen ansiklopedik bir bilgiyle beni aydınlattı. Açıp okumak yerine ondan dinledim ilk önce. Ve sorum Hegel neyi savunur değil hakkında ne düşünüyorsundu. Tevazunun fazlası da kibirden gelir der bir de hep Şahika.. Şimdi fark ettim benim yazım da beni fazla küçümsemiş gibi görünüyor. Güya tevazu! Evet sadece görünüyor.

Yorumlar

  1. Ne güzel oldu böyle iki farklı açıdan yazınca değil mi hamidosum?

    Bence gayet iyi gidiyorsun yazma konusunda son sürat devam. Sende kendimi görüyorum ben, buraya geldiğim ilk yıl ne çok şey yazıyordum. Sen benden bir adım öndesin ama, şiir de yazıyorsun.

    Senin yaş grubunu dikkate alacak olursak takdire şayan bir özellik bu. Senin akranlarından farklı bir özelliğin daha var;

    Düşünüyorsun!
    O halde yazmalısın!
    Hiç bırakmak yok,
    Anlaştık?

    Yazın da çok hoştu, güldürdün beni, Hegel ansiklopedik bilgi ve ben..:))))

    hahahahaaa:)))

    YanıtlaSil
  2. :) Teşekkür ederim canım.
    Evet gerçekten çok güzel oldu. Temennilerin için çok sağ olasın izinden geliyorum.
    Güldürebildiysen ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pamuk Şekeri

"Hay Aksi" Eseri Üzerine

Ferah Uyusun Ruhun...